maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pikaisesti valmista

Innostun uusista jutuista ja olen kiinnostunut opettelemaan uusia taitoja ja hoidan tehtäviäni useimmiten melko rivakasti. Pidän nopeasti valmistuvista ruuista ja myös käsitöistä, kuten toiseksi viimeisestä päivityksestäni huomasitte. Tosin toisinaan teen myös todella lehmänhermoja vaativiakin juttuja ja olen yleensä kärsivällinen ja sinnikäs, myös ihmissuhteissani.

En kuitenkaan kaikilta osin pidä nykyisestä tehokkuus ja nopeus -ajattelusta. Liian kiireinen arki ja elämä aiheuttavat toisinaan ahdistusta. Oma luonteeni ja persoonani kun tarvitsee aika-ajoin tietoista hidastamista ja rauhoittumista, jotta energiaa riittäisi kaikille niille osa-alueille ja ihmisille, mitkä koen tärkeiksi elämässäni. Enkä tosiaan aina halua hötkyillä, vaan katsoa rauhassa, miten asiat järjestyvät eteenpäin. Kyllä ne toisinaan järjestyvätkin.

Sitähän se kait kuitenkin on, tasapainon hakemista. Ja molempia osa-alueita lie tarvitaan. Joskus pikaisia, ex tempore -juttuja, toisinaan kärsivällisyyttä kysyviä ja pitkän kaavan puuhia. Tänään kuitenkin pari kuvaa pikaisesti ja nopeasti valmistuvista jutuista.

Tänään oli pikaruoka-päivä. Mutta ei sentään, en käynyt missään pikaruokaravintolassa. Ihan kotoisissa ympyröissäkin nopeasti ja vaivattomasti syntyy sen mukaan Mitä-jääkaapissa-sattuu-olemaan -mättöä, miksi tätä tänään valmistamaani lounasta voisi kait kutsua. Hieno nimi olisi varmaan Pasta Jotain. Hyvin siihen sain kuitenkin upotettua varastoistani ja jääkaapistani löytyviä aineksia.

Eli lounaspastani valmistui kutakuinkin seuraavista:

  • Pieni annos paistettua jauhelihaa ja sipulia (lauantaina ostin ison köntin jauhelihaa, mistä puolet käytin jättilihapulliin ja tuo toisen puolen paistoin jauheliha-sipulipohjaksi muille kokkailuvirityksille).
  • Pieni määrä päiväyksiä hipovaa pepperonimakkaraa (tämä tarjouksesta ostettu pakkaus oli jäänyt avaamattomana jääkaappiin, kun ihottuma-oireiluissa olen sen sisältämien vahvojen mausteiden vuoksi sitä kartellut).
  • Yksi iso tuore, kotimainen tomaatti pilkottuna.
  • Pieni purkki tomaattipyrettä.
  • Loraus ruokakermaa.
  • Joitakin pyöräytyksiä jauhettua mustapippuria.
  • Noin teelusikallinen sokeria.

Ylläolevassa järjestyksessä nakkelin nuo raaka-aineet kattilan pohjalle ja kiehauttelin kokoon.  Lisänä toisessa kattilassa tuorepastaa, joka kypsyy vain muutamassa minuutissa.  Tokihan kuvausrekvisiitaksi pitää tuoreen basilikan puutteessa keksiä vihreää, tälläkertaa Pehtoorin salaattia.


- Nopeaa, maistuvaa ja nälkäkin lähti!


Kävin eilen Taito- ja käsityöpäivässä. Oli mukava rauhassa kierrellä ja katsella, sekä haistella paikallista tunnelmaa.  Tällä kertaa ihan itsekseen, koska olin yksin liikenteessä. Luovuus suorastaan  kohisi suonissani, kun kaikenlaisia ideoita virtasi, tullen ja mennen.

Pyörähdin siellä päivän aikana muutamassa työpajassa kokeilemassa nopeasti valmistuvia kädentaitojen juttuja. Otin nopeasti niistä jutuista yhteiskuvan keittiön pöytään vaihtamani  liinan päällä. Eli alla olevassa kuvassa on suodatinpusseista tehty neilikka, tuunattu tuohisormus, sekä origami-työnä tehty paperiperhonen.


- Päivän aikana sain räntää ja rakeita niskaani, mutta silti keväisiä fiiliksiä huokuu ylleni näistä kokeilemistani. Olkoon kevät Teidänkin kanssanne!

ps. Nyt tiedän, miksi Italian väri on rosso, punainen, sillä tokihan hätäpäissäni sain muutaman pikkupisaran tomaattipohjaista kastiketta roiskittua juuri muutama päivä sitten vaihtamalleni keväiselle liinalle. - Pah! Toivottavasti lähtee pesussa puhtaaksi... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti