Innostun uusista jutuista ja olen kiinnostunut opettelemaan
uusia taitoja ja hoidan tehtäviäni useimmiten melko rivakasti. Pidän nopeasti
valmistuvista ruuista ja myös käsitöistä, kuten toiseksi viimeisestä
päivityksestäni huomasitte. Tosin toisinaan teen myös todella lehmänhermoja
vaativiakin juttuja ja olen yleensä kärsivällinen ja sinnikäs, myös
ihmissuhteissani.
En kuitenkaan kaikilta osin pidä nykyisestä tehokkuus ja
nopeus -ajattelusta. Liian kiireinen arki ja elämä aiheuttavat toisinaan
ahdistusta. Oma luonteeni ja persoonani kun tarvitsee aika-ajoin tietoista
hidastamista ja rauhoittumista, jotta energiaa riittäisi kaikille niille osa-alueille
ja ihmisille, mitkä koen tärkeiksi elämässäni. Enkä tosiaan aina halua
hötkyillä, vaan katsoa rauhassa, miten asiat järjestyvät eteenpäin. Kyllä ne
toisinaan järjestyvätkin.
Sitähän se kait kuitenkin on, tasapainon hakemista. Ja
molempia osa-alueita lie tarvitaan. Joskus pikaisia, ex tempore -juttuja,
toisinaan kärsivällisyyttä kysyviä ja pitkän kaavan puuhia. Tänään kuitenkin
pari kuvaa pikaisesti ja nopeasti valmistuvista jutuista.
Tänään oli pikaruoka-päivä. Mutta ei sentään, en käynyt missään
pikaruokaravintolassa. Ihan kotoisissa ympyröissäkin nopeasti ja vaivattomasti syntyy
sen mukaan Mitä-jääkaapissa-sattuu-olemaan -mättöä, miksi tätä tänään
valmistamaani lounasta voisi kait kutsua. Hieno nimi olisi varmaan Pasta Jotain.
Hyvin siihen sain kuitenkin upotettua varastoistani ja jääkaapistani löytyviä
aineksia.
Eli lounaspastani valmistui kutakuinkin seuraavista:
- Pieni annos paistettua jauhelihaa ja sipulia (lauantaina ostin ison köntin jauhelihaa, mistä puolet käytin jättilihapulliin ja tuo toisen puolen paistoin jauheliha-sipulipohjaksi muille kokkailuvirityksille).
- Pieni määrä päiväyksiä hipovaa pepperonimakkaraa (tämä tarjouksesta ostettu pakkaus oli jäänyt avaamattomana jääkaappiin, kun ihottuma-oireiluissa olen sen sisältämien vahvojen mausteiden vuoksi sitä kartellut).
- Yksi iso tuore, kotimainen tomaatti pilkottuna.
- Pieni purkki tomaattipyrettä.
- Loraus ruokakermaa.
- Joitakin pyöräytyksiä jauhettua mustapippuria.
- Noin teelusikallinen sokeria.
Ylläolevassa järjestyksessä nakkelin nuo raaka-aineet
kattilan pohjalle ja kiehauttelin kokoon. Lisänä toisessa kattilassa tuorepastaa, joka
kypsyy vain muutamassa minuutissa. Tokihan
kuvausrekvisiitaksi pitää tuoreen basilikan puutteessa keksiä vihreää,
tälläkertaa Pehtoorin salaattia.
- Nopeaa, maistuvaa ja nälkäkin lähti!
Kävin eilen Taito- ja käsityöpäivässä. Oli mukava rauhassa
kierrellä ja katsella, sekä haistella paikallista tunnelmaa. Tällä kertaa ihan itsekseen, koska olin yksin
liikenteessä. Luovuus suorastaan kohisi
suonissani, kun kaikenlaisia ideoita virtasi, tullen ja mennen.
Pyörähdin siellä päivän aikana muutamassa työpajassa
kokeilemassa nopeasti valmistuvia kädentaitojen juttuja. Otin nopeasti niistä
jutuista yhteiskuvan keittiön pöytään vaihtamani liinan päällä. Eli alla olevassa kuvassa on
suodatinpusseista tehty neilikka, tuunattu tuohisormus, sekä origami-työnä
tehty paperiperhonen.
- Päivän aikana sain räntää ja rakeita niskaani, mutta silti
keväisiä fiiliksiä huokuu ylleni näistä kokeilemistani. Olkoon kevät Teidänkin
kanssanne!
ps. Nyt tiedän, miksi Italian väri on rosso, punainen, sillä
tokihan hätäpäissäni sain muutaman pikkupisaran tomaattipohjaista kastiketta
roiskittua juuri muutama päivä sitten vaihtamalleni keväiselle liinalle. - Pah!
Toivottavasti lähtee pesussa puhtaaksi... :/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti